Preturile sunt exprimate in lei si nu contin TVA
Tipul Produsului
Mortar uscat, predozat în fabrică, pe bază de ciment, gri sau alb. Este aplicabil manual şi mecanizat (consultaţi specialistul).Aderenţă mare la beton; stabil, fără fisuri în strat de maxim 2 cm; priza în cca.20 min.
Domeniu de aplicare
Mortar uscat, utilizat pentru finisarea suprafeţelor din beton (monolit sau prefabricat), prin gletuire sau chituire a rosturilor, respectiv umplere a golurilor. De asemenea poate fi utilizat pentru reparaţii la pereţii din cărămidă / BCA ai clădirilor vechi sau noi, pentru reparaţii ale tencuielilor de ciment sau var-ciment, la şpaleţi după montarea tâmplăriei. Se poate utiliza la interior sau exterior. Nu se foloseşte la pardoseli. Recomandat la finisarea tavanelor din beton.
Pregatirea suportului
Suportul trebuie să fie uscat, desprăfuit, să nu prezinte desprinderi, exfolieri sau eflorescenţe, să nu fie îngheţat, să aibă capacitatea portantă necesară, să nu fie hidrofob. În cazul suporturilor puternic absorbante, înainte de aplicarea mortarului Renobet, acestea se vor umezi sau se vor amorsa prin grunduire cu “Putzgrund” sau ’’Tiefengrund”.
Punerea in opera
Se poate face cu malaxorul cu cădere liberă (timp de ame-stecare minim 5 minute) sau cu mixerul orizontal. Un sac de mortar uscat se presară uniform în cca. 6,0 l apă curată. Se aşteaptă puţin pentru ca mortarul să absoarbă apa, după care se amestecă până la dispariţia aglomerărilor şi obţinerea unei paste omogene. Consistenţa pastei obţinute (mai fluidă sau mai densă) trebuie să fie corelată cu domeniul pentru care aceasta va fi utilizată (ex: în cazul golurilor sau rosturilor mari, consistenţa trebuie să fie mai mare). Se lasă în repaus timp de 3 minute după care se mai amestecă o dată. Recipientele, uneltele şi mixerele utilizate la preparare tre-buie să fie curate. Produsul se aplică manual, cu şpaclul sau gletiera. Grosimea maximă admisă a stratului aplicat este de 2 cm. După întărirea la suprafaţă a stratului de Renobet aplicat, acesta se drişcuieşte cu un burete umezit. Suprafaţa finală astfel obţinută este bună de vopsit. Înaintea aplicăriifinisajului trebuie aşteptat pentru uscare. Pentru finisare sunt recomandate următoarele produse: vopsele, tapete, etc.
Recomandari Generale
Amestecarea mortarului se va face doar cu apă curată. Este interzisă amestecarea mortarului cu alte materiale. Tempe-ratura aerului, a suportului şi a mortarului aplicat trebuie să fie minim +5°C, pe durata aplicării şi prizei mortarului. Suprafeţele prelucrate se vor feri de expunerea directă la ploaie, soare sau curenţi puternici de aer. Este interzisă încălzirea directă a suprafeţei tencuite. Temperatura de lucru recomandată este între +5 oC şi +25 oC. Se vor respecta si prevederile fişelor tehnice ale producătorilor materialelor cu care mortarul interacţionează.
Date Tehnice
Granulaţie maximă:0,6mm
Rezistenţă la compresiune:>5N/mm2
Rezistenţă la încovoiere:>2N/mm2
Aderenţa:>0,2N/mm2
Factor de rezistenţă ladifuzia vaporilor de apă:μ = 15
Grosime maximă:2 cm
Productivitate:1sac (25kg) = cca. 17l mortar umed
Consum:cca. 1,6 kg/m2 / 1 mm
Timp de lucru (cu produsul preparat în găleată):cca. 20 minute.
Depozitarea:Poate fi depozitat timp de 6 luni, uscat, pe suport de lemn, în ambalaj original, nedeteriorat, chiar şi în spaţiu deschis.
Mod de ambalare:saci 25kg; 1,2 to = 1 europalet, înfoliat pt. protecţie la umiditate şi la radiaţii UV.
Utilaje şi scule:malaxor cu cădere liberă / mixer, mistrie, gletieră inoxidabilă